1. Ergonomija je ključna

Kada razmišljate o kupovini kancelarijske stolice, prva stvar na koju treba da obratite pažnju je ergonomija. Ergonomske stolice su dizajnirane da podrže najbolji položaj vašeg tela tokom dužeg sedenja. Ukoliko provodite dosta vremena sedeći to je najbitnija stavka na koju treba obratiti pažnju. Izdvojićemo nekoliko elemenata:

Prilagodljiva visina stolice: Jako je važno da visina stolice i stola budu usklađene i adekvatne vašoj visini. Takođe je važno da noge ne vise već da dodiruju (tj. da se oslanjaju) na pod.
Naslon za leđa: Naslon stolice treba da pridržava deo kičme u lumbalnom delu.
Prilagodljivi nasloni za ruke: Nasloni za ruke treba da vam omoguće da držite ruke i ramena opušteno, bez napetosti.
Dobra podloga za sedenje: Površina na kojoj ćete sedeti treba da bude udobna i dovoljno podržavajuća.


Šta je ergonomija i koji su benefiti ergonomskih stolica za vaše zdravlje možete pogledati ovde. 


2. Vrsta stolice za vaše potrebe

Postoje različite vrste kancelarijskih stolica, a odabir prave zavisi od vaših specifičnih potreba. Evo nekoliko opcija:

Radne stolice: Ovo su stolice pogodne za veći deo poslovnih okruženja. Pružaju osnovnu udobnost i podršku tokom radnog dana. Podesive su kako bi se prilagodile vašoj visini i postavkama radnog stola. U zavisnosti od modela u manjoj ili većoj meri su ergonomske.


Kompletnu ponudu naših radnih stolica možete pogledati na sledećem linku:  https://stolice.com/shop/category_radne-i-ergonomske-stolice.


Kancelarijske fotelje: Kombinuju udobnost stolice i slobodu pokreta. Ove fotelje često dolaze sa dodatnim funkcijama kao što su nasloni za glavu, podrška za lumbalni deo leđa, mogućnost naginjanja unazad,itd. Idealne su za duže periode rada ili opuštanja tokom radnog dana. Najčešći su izbor za ljude na vodećim pozicijama.


Kompletnu ponudu naših kancelarijskih fotelja možete pogledati ovde https://stolice.com/shop/category_radne-fotelje.

Konferencijske stolice: Ako često imate sastanke ili konferencije, izaberite udobnu konferencijsku stolicu koja će ostaviti dobar i profesionalan utisak na vaše goste.


Kompletnu ponudu naših konferencijskih stolica možete pogledati na ovom linku https://stolice.com/shop/category_konferencijske-stolice.

3. Materijali i estetika

Pored funkcionalnosti, estetika i materijali igraju važnu ulogu u izboru kancelarijske stolice. Razmislite o sledećim faktorima:

Materijali: Stolice mogu biti od različitih materijala, uključujući kožu, eko kožu, štof, mrežicu ili kombinaciju ovih materijala. Mrežaste stolice su najpogodnije za svakog ko ima hiperhidrozu, takođe su veoma udobne zahvaljujući jastuku za leđa koji se prilagođava obliku vašeg tela. Kožna stolica bi bila odlična ideja ukoliko želite da svom radnom prostoru date sofisticiran i elegantan izgled. Odaberite materijal koji odgovara vašem stilu i klimi u kojoj radite.

Boja i dizajn: Izaberite boju i dizajn koji se uklapaju u vaš radni prostor. Konferencijske sale zahtevaju visoku estetiku, takođe i opremanje kancelarija može biti izazovan zahtev u tom pogledu.

4. Budžet

Na kraju, imajte na umu svoj budžet. Kvalitetne kancelarijske stolice mogu biti investicija, ali su izrađene od izdržljivih materijala i dizajnirane su da traju. Takođe smanjujete rizik od problema sa leđima, vratom i kičmom. Pravilna ergonomija pomaže očuvanju zdravlja i udobnosti tokom dugih radnih sati. Investiranje u stolicu koja će vas služiti godinama predstavlja dugoročnu investiciju u udobnost i efikasnost vašeg radnog okruženja.


Nadamo se da će vam uzimanje u obzir ovih faktora pomoći prilikom istražavnja različitih modela stolica. Za sva dodatna pitanja ili nedoumiće, naš tim vam stoji na raspolaganju. Kontaktirajte sa nama putem email-a info@stolice.com ili pozivom na broj 060 034 7999.


Pogledajte sledeći članak

Podeli sa prijateljima